Skip to main content

Kalzip

Verdens førende tag- og facadesystem i aluminium

Her ved AE Stålmontage er vi stolte repræsentanter af Kalzips enestående produkter, som vi gennem mange år har stået for salg og montage af. Kalzip produkter er unikke tag- og facadesystemer, lavet primært i aluminium, til alsidige og langsigtede systemløsninger ved nybyggeri og sanering.

Med Kalzip har I muligheden for hurtigt at få et tag eller en facade på byggeriet med et system der er let, nemt at montere, i holdbart materiale med lang levetid og som kan designes på mange forskellige måder.

Læs mere

Kvalitet og innovation

Kalzip har siden 1968 produceret klimaskærme i aluminium på højt teknisk niveau og regnes nu som en af de førende udbydere med global repræsentation. Kalzip har med deres mange års erfaring og teknologiske knowhow, stået i spidsen for udvikling af kreative og innovative løsninger, som sikrer at Kalzips byggesystemer lever op til de højeste bygningsfysiske- og designmæssige krav til realisering af imponerende tag og facader.

Med bæredygtighed for øje

Motiveret af pålidelighed, sikkerhed, stabilitet og innovationsevne, udvikler Kalzip konstant nye løsninger, til gavn for det bæredygtige byggeri. Med et stigende behov for miljøvenlige bygninger med bæredygtighedscertifikater, ønsker Kalzip aktivt at bidrage til opnåelse af klimamålene. Deres miljødeklarationer indbefatter de væsentligste europæiske programmer, som understøtter en certificering af byggeprojekter. Kalzip tilstræber ikke blot at leve op til de internationale standarder inden for bæredygtighed, men tilsigter selv at sætte standarder med intelligente ’hightech’-bygninger, som efterlever maksimale krav til bæredygtighed.

Aluminium – styrke, funktion og kredsløb

Med bæredygtighed in mente har Kalzip fokus på aluminium som et materiale med exceptionel styrke, der lader sig genbruge igen og igen. Kalzip anvender genbrugt aluminium, ca. 75% – 95% i deres produkter, varierende i det omfang det er tilgængeligt. Aluminium kan genforarbejdes uendeligt uden tab af kvalitet og bidrager derfor til et recirkulerende materialekredsløb.

Den økonomiske og økologiske fordel ved genbrugt aluminium består ikke kun af affaldsreducering, men i at produktionen til nyt aluminium fra genanvendt skrot, blot kræver en tiendedel af den energi, det kræver fra primærudvinding. Og så er styrken ved aluminium alt afgørende for en effektiv beskyttelse fra ydre påvirkninger, som værdibevarer bygningen i årtier.

Læs mere om aluminiumLæs mere om bæredygtighed

Kalzip tag

Når det kommer til tage, er Kalzip det produkt vi anvender mest – og med god grund. Kalzip er et rulleformet tagsystem, med stående false, af aluminium med forskellige overflader, belægningssystemer eller af rustfrit stål. Med dette produkt er det muligt at fremstille et samlingsfrit tag med ubrudte baner fra kip til tagfod

Her høster man fordelene ved aluminiums kvaliteter af holdbarhed, korrosionsbestandighed og lette vægt, kombineret med et system som er nemt at samle, med stor fleksibilitet, som let kan dække over store spændvidder og hermed frembringe et tag i særklasse. Metal taget kombineres let med andre byggematerialer og med et omfattende udvalg af systemkomponenter og tilbehør, bliver Kalzips standard aluminiums tagsystem den komplette løsning for bygningens klimaskærm. 

Den skræddersyede løsning

Selvom Kalzips produkter kommer i for-fabrikerede systemer, skal I ikke tro det begrænser jer i form og facon.  Vi har anvendt Kalzip ved flere projekter, som har påkrævet projektering af specialiserede udformninger med krumninger og buer, som har givet bygningens tag sit helt unikke udtryk.

Se fx byggeriet Lighthouse i Aarhus, hvis Kalzip tag, der trods sin forholdsvis lille størrelse, har været et komplekst arbejde i kraft af sin unikke buede facon. Eller ved Utzon Centeret i Aalborg, hvis flotte Kalzip tag i buede faconer, imiterer spidsen af Jylland.

Lighthouse – Aarhus

Utzon centeret – Aalborg

Kalzip Facade

Kalzips facade produkter kan påsættes i diverse systemer tilpasset det enkelte byggeprojekt. Med facadeprodukterne sættes der klare standarder for fleksibilitet, montagevenlighed og økonomisk bæredygtighed. Uanset om der bygges i kassetter, paneler eller med stående fals, så faciliterer Kalzips facadeprodukter en lang række strukturelle muligheder i en variation af overflader og farver.

Alt sammen i en særdeles korrosionsbestandig og holdbar facade, for en langsigtet beskyttelse. Med aluminiums høje mekaniske styrke og lave vægt, kan der udformes utallige designs med lange spændvidder og sågar buede og krummede faconer. Næsten en hver form kan realiseres i Kalzips tage, såvel som facader.

Download Kalzips brochure her