Skip to main content

Materialer

Tyndpladernes unikke kvaliteter og fordele

AE Stålmontage har specialiseret sig i tyndpladekonstruktioner til tag- og facadebeklædning. Fra oprindeligt at arbejde med stål har vi udvidet vores speciale til andre relevante metaller som bl.a. aluminium, zink og kobber. Ved anvendelse af disse metaller til din tag- og facadebeklædning kan I nemt forme jeres arkitektoniske udtryk i solide materialer med lang holdbarhed, nemt vedligehold og på sigt – genanvendelighed.

Hvert metal har sine unikke egenskaber og farver, men essentielt kan de alle formes og forarbejdes på samme vis. Derfor bliver det æstetisk udtryk ofte bevæggrunden for hvilket materiale der benyttes.

Læs mere om materialer

Stål

AE Stålmontage har sine rødder dybt plantet i arbejdet med stål og ikke uden grund. Stål er nemlig et enormt slidstærkt materiale, der kan modstå høje belastninger, vind og vejr og som er nemt af bearbejde med en lang levetid og ikke mindst – genanvendelighed.

Aluminium

Det metal vi klart anvender mest af i vores konstruktioner, er aluminium. Det er et eminent materiale som både er slidstærkt, har en høj mekanisk styrke ift. vægt, men som stadig er et forholdsvist let materiale, og så har det en høj korrosionsbestandighed for ikke at tale om mindre kosteligt og genanvendeligt.

Zink

Zink er et enormt slidstærkt metal med lang levetid. Metallets naturlige patinering danner et beskyttende oxidlag, som gør metallet særligt korrosionsbestandigt. Herudover er metallet forholdsvist tyndt og nemt at bearbejde til alverdens former og vinkler; og så er det ganske miljøvenligt, da det har et lavt smeltepunkt, lang levetid og 100% genanvendeligt. 

Kobber

Kobber betegnes som et oldtidsmetal, da det er et brugsmetal som går mere end 5000 år tilbage f.Kr. Det er også et meget smukt byggemateriale, som er kendt for sit dynamiske udseende. Det er let, formbart og særdeles holdbart. Kobber er et kostbart materiale, hvilket afstedkommer, at det er førende indenfor genanvendelse. 

Kalzip

Med Kalzip har I muligheden for hurtigt at få et tag eller en facade på byggeriet med et system der er let, nemt at montere, i holdbart materiale med lang levetid og som kan designes på mange forskellige måder.

 

Andet

Igennem tiden har vi også påtaget os opgaver med andre beklædningsmaterialer end tyndplademetaller. Det har været materialer som glas, heriblandt emalitglas og profilitglas, men også keramiske fliser. Solide materialer med endeløse designmuligheder.  

Stor designalsidighed

Tyndplademetallerne vinder i højre grad ind hos arkitekter på baggrund af deres enestående kvaliteter og anvendelsesmuligheder. For velvidende at der bygges med stærke holdbare materialer med minimalt vedligehold, som kan genanvendes og indgå i et forsvarligt fremtidssikret byggeri, kan I nemlig trygt slippe kreativiteten løs og skabe et markant og slående udseende for jeres bygnings ydre.

Om det skal være elegant og moderne, rustikt og industrielt eller legende og finurligt, så kan metalbeklædninger manifestere jeres fortælling – Jeres vision.

Design inspiration

Metal tilbyder enestående formbarhed og æstetisk alsidighed, hvilket gør det til et attraktivt valg i moderne arkitektur. Fra lette og bøjelige konstruktioner til farverige og teksturerede overflader tilbyder metaller en bred vifte af muligheder for at skabe unikke og holdbare bygningsfacader. Lad os udforske, hvordan metal kan transformere arkitektoniske visioner og bringe dem til live gennem kreativitet og innovation.

Se alle referencer

Vi specialiserer jeres behov

Med udgangspunkt i tyndplader af forskellige materialer, producerer vi som standard forskellige typer af kassetter og paneler, som modificeres efter behov iht. jeres tag- og/eller facadekonstruktion. Nogle profiler har synlig befæstelse – andre skjulte. Nogle monteres oppe fra og ned – andre nedefra og op. Fælles for dem alle, er de uendelig mange udtryk der kan skabes ved blot at justere på parametrene for mål, materiale og sammensætning, kombineret med bygningens arkitektoniske form og de naturlige lyskilder.

Læs mere om de ydelser vi kan tilbyde i forbindelse med skræddersyningen af jeres projekt.
Og kontakt os endelig, hvis I har konkrete forespørgsler eller spørgsmål.

Læs mereKontakt os