Musikkens hus, Aalborg

Opbygning af facadekonstruktioner ind- og udvendigt, beklædt med 4 mm massiv aluminium i alcobond sandwich kassetter samt special mål. Foran vinduer, er der monteret perforeret beklædninger. Derudover opbygning af underlag for solceller

Læs mere
Lokation:
Musikkens Pl. 1, 9000 Aalborg
Bruttoareal:
20.257 m2
Udført for:
Real Dania Fonden samt Fonden for Musikkens Hus
Arkitekt:
Coop Himmelb(l)au
Lokal arkitekt
Friis og Moltke
Rådgivende ingeniør
Rambøll Danmark
Opført år:
2014
Certificeringer:
DGNB Guld - "Bygninger i drift"

OM MUSIKKENS HUS

Musikkens Hus, placeret ved Aalborgs havnefront, er en arkitektonisk perle og kulturelt pejlemærke for Nordjylland, som danner ramme for musik og performance i fusion med viden og uddannelse. Bygningen består af ni etager og indeholder bl.a. fire koncertsale, backstage- og foyer-faciliteter samt restaurant og kan huse op til 1.900 koncertgæster. Udover at styrke byens kulturelle liv huser bygningen bl.a. Nordjysk Musikkonservatorium, Aalborg Symfoniorkester og Aalborg Universitet.

Med sine bløde former og rustikke materialer drager bygningen paralleller fra Limfjordens strømme og den industrielle fortid til et moderne urbant miljø. Bygningen er designet af arkitekt Wolf D. Prix fra det Wiensk baserede arkitektfirma Coop Himmelb(l)au i samråd med den anerkendte lydingeniør Tateo Nakajima. Fokus var at skabe en bæredygtig bygning med den bedst mulige akustik for koncertsalens mange besøgende. Varmen reguleres bl.a. gennem vandfyldte rør i betongulvet og betonstolperne fungerer som energiopsamlere der lagrer varme til anvendelse i bygningen, ligesom der uden på bygningen er påsat solceller. Musikkens Hus modtog i 2020 DGNB-certificeringen guld i kategorien ”Bygninger i drift”.

Vores bidrag

”Bygningens mange former og inspirerende arkitektur, har gjort det til et af de mest spændende og udfordrende opgaver vi har udført – et projekt, der på mange måder har flyttet grænser” – Direktør Per Mortensen

AE Stålmontage har stået for at udføre størstedelen af lukningsentreprisen, herunder de udvendige og indvendige beklædninger i metal. Størstedelen af de udvendige metalbeklædninger, samt en del af den indvendige er udført i Alucobond sandwichplader. De mange Alucobond kassetter på den 10.000 m2 store facade er designet i specialmål, som er fræset og bukket i vores produktionsværksted. Ud for vinduerne er der monteret perforerede aluminiums plader og indvendigt er der påsat en beklædning med massivt aluminium. Herudover har vi monteret underlaget for solcellerne på sydfacaderne. Store dele af de udvendige lofter, er udført med storformat fiberbetonplader.