Bella Arena, København

En let højfunktionel ydervægskonstruktion med en elegant og bæredygtig udvendig beklædning.

En ydervægskonstruktion af 6000m2 valset og perforeret aluminium, med 4500m2 indvendige lydbafler som perforerede isolerede kassetter, designet til støjreduktion.

Læs mere
Lokation:
Center Boulevard 5, 2300 København
Bruttoareal:
14.000 m2
Bygherre:
BCHG Properties
Arkitekt:
COBE og Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Rådgivende ingeniør:
Tidl. OJ Rådgivende Ingeniører - Nu Sweco Danmark
Opført år:
2020
Certificering:
DGNB Guld

Om projektet

Om Bella Arena

Bella Center Copenhagen er Skandinaviens største messe- og kongrescenter og har nu med tilføjelsen af Bella Arena føjet 7000m2 til sine allerede 121.000m2 kapacitet. Placeret midt i Københavns nyeste bydel Ørestaden indskriver centeret sig i et kvarter i rivende udvikling, hvor kultur og innovation kommer i højsæde. Her er rammerne til alle typer af events fra messer og konferencer til koncerter og sportsbegivenheder.
Centeret har fået en opgradering på 14.000m2, hvoraf halvdelen er gået til den nye hal. Den nye kongreshal har plads til 7.000 siddende og 8.600 stående gæster med fem mindre haller, som nu kan imødekomme flere typer arrangementer bl.a. koncerter med sine nye akustisk optimerede rum.
Fokus for den nye tilbygning Bella Arena har udover diverse anvendelsesmuligheder, været en bæredygtig arena med et opnået ambitionsniveau for en DGNB-Guld certificering.

Vores bidrag

Vi har hos AE Stålmontage stået for detailprojektering, produktion og montering af ydervægskonstruktionen, bestående af den udvendige let bølgede aluminiums facade, den isolerede ydervæg, samt den indvendige beklædning. Udvendigt er bygningen monteret med 6000m2 valset og perforeret aluminiumsbeklædning, som let falder i med resten af Bella Centerets grålige toner. For at imødekomme det bæredygtige ambitionsniveau har vi anvendt en leverandør, som producerer primært af genbrugsaluminium via vedvarende energi fra vand-, vind- og sol, som herved garanterer en CO2 reduktion på ¼ af det globale gennemsnit. Den isolerede vægkonstruktion er udført i lette sandwichelementer. Indvendigt har vi produceret og monteret 4.500 m2 lydbafler, udført som perforerede isolerede kassetter, som er særligt designet til at reducere støjniveauet i rummet for optimal akustik.

2800 m2 Kalzip beklædning i 1.0mm aluminium, med profilerne 65/305, 65/400, 65/500, perforeret Ø3 Tg5, i farven RAL 6021. Monteret lodret

200 m2 loftbeklædning, i 2.0 mm plane aluminiumplader, i farven RAL 6021